Πως να πακετάρετε ευαίσθητα αντικείμενα;

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Δεν θα ήταν κρίμα αν η καινούργια σας έξυπνη τηλεόραση, η αγαπημένη σας κούπα ή το αγαπημένο σας βάζο σπάζονταν κατά την διάρκεια της μετακόμισης; Αν έχετε αναλάβει το πακετάρισμα των αντικείμενων μόνοι σας για την μετακόμιση σας, μπορεί να σας φανεί μία χαοτική διαδικασία. Ωστόσο, είμαστε εμείς εδώ για να σας παρέχουμε όλες τις συμβουλές που χρειάζεστε για το πώς να συσκευάσετε εύθραυστα αντικείμενα.

αμπαλαζ για ευθραυστα αντικειμενα

Τι συσκευασία και αμπαλάζ χρειάζεστε;

Είναι απαραίτητο να είστε εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα υλικά συσκευασίας και αμπαλάζ πριν ξεκινήσετε την διαδικασία του πακεταρίσματος. Δεν είναι απαραίτητο να τα αγοράσετε. Μπορείτε να ζητήσετε και από τους γείτονες σας ή από τις επιχειρήσεις της γειτονιάς σας. Τα υλικά είναι τα εξής:

  • Κουτιά μετακόμισης σε διάφορα μεγέθη, είτε χάρτινα είτε πλαστικά
  • Χαρτί περιτυλίγματος ή εφημερίδα
  • Χαρτί περιτυλίγματος με αέρα
  • Μαρκαδόροι για να τοποθετήσετε σήμανση στο κουτί
  • Ταινία και ψαλίδι
  • Πετσέτες, κάλτσες, ρούχα ή σεντόνια για να δημιουργήσετε έναν μαλακό χώρο.

Πως να συσκευάσετε ευαίσθητα αντικείμενα;

Η μεταφορά ευαίσθητων και ευθραύστων αντικειμένων μπορεί να σας αγχώσει ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια της μετακόμισης. Είτε έχετε αναλάβει το πακετάρισμα μόνοι σας είτε επαγγελματίες, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι κατά τη διάρκεια της μετακόμισης ή της μεταφοράς πολλά ατυχήματα μπορούν να προκύψουν. Επομένως είναι σημαντικό η διαδικασία του αμπαλάζ να γίνει σωστά για να αποφύγετε τυχόν φθορές.

Συμβουλές για το πακετάρισμα εύθραυστων αντικειμένων

1. Προετοιμάστε το κουτί αποθήκευσης

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία πακεταρίσματος είναι σημαντικό να προετοιμάσετε τον χώρο που θα αποθηκευτούν τα αντικείμενα, δηλαδή το κουτί. Ασφαλίστε όλες τις γωνίες του κουτιού και ειδικότερα το κάτω μέρος με ταινία. Στον πάτο, τοποθετήστε σεντόνια, χαρτί περιτυλίγματος και περιτύλιγμα με φυσαλίδες αέρος για να δημιουργήσετε ένα απαλό στρώμα ως βάση.

2. Δημιουργήστε μία λίστα με τα αντικείμενα

Είναι σημαντικό να έχετε μία λίστα με τα αντικείμενα που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή στο πακετάρισμα και την μεταφορά και που θα τοποθετηθούν το καθένα. Μπορείτε να τα οργανώσετε στο κάθε κουτί ανάλογα με την κατηγορία δηλαδή πιάτα, γυάλινα ποτήρια, κορνίζες ή ανάλογα με το μέγεθος. Η σωστή οργάνωση θα σας βοηθήσει και στο ξεπακετάρισμα.

3. Ευαίσθητα Αντικείμενα

Κάποια εύθραυστα και ευαίσθητα αντικείμενα που έχουμε όλοι στον χώρο μας και χρήζουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την μετακόμιση και μεταφορά είναι:

  • Πιάτα
  • Γυάλινα ποτήρια
  • Λάμπες
  • Οι οθόνες υπολογιστή ή τηλεόραση
  • Κορνίζες και καθρέφτες
μεταφορα ευθραυστων αντικειμενων

4. Βάλτε ετικέτες και σημάνσεις σε όλα τα κουτάκια με τα αντικείμενα που αποθηκεύετε

Πολλές φορές συγκεντρωνόμαστε στο πακετάρισμα και ξεχνάμε ότι ύστερα θα πρέπει να ξεπακετάρουμε κιόλας. Για να γνωρίζουμε που βρίσκεται το κάθε αντικείμενο είναι σημαντικό να γράψουμε στο κουτί καθαρά και αναλυτικά τι περιέχει μέσα. Ειδικότερα, αν πρόκειται να τα αφήσετε στο κουτί για καιρό.

5. Εναλλακτικά υλικά για αμπαλάζ

Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα σε υλικά συσκευασίας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ήδη υπάρχοντα. Οι κάλτσες είναι η ιδανική λύση για τα γυάλινα αντικείμενα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρούχα, πετσέτες, σεντόνια, τραπεζομάντηλα και ότι άλλα υφάσματα διαθέτετε, ακόμη και μπουφάν.

6. Εναλλακτικοί χώροι αποθήκευσης

Όπως έχουμε εναλλακτικά υλικά για την συσκευασία αντικειμένων, έτσι έχουμε και εναλλακτικές λύσεις για την αποθήκευση των αντικειμένων σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαλίτσες, ξύλινα κιβώτια, συρτάρια από έπιπλα σας και πλαστικά κουτιά. Γενικά, ότι αποθηκευτικούς χώρους διαθέτετε και είναι ανθεκτικοί τότε είναι μία πολύ καλή λύση. Ακόμα, αρκετοί συνηθίζουν να χρησιμοποιούν και σακούλες σκουπιδιών, ωστόσο είναι λίγο ριψοκίνδυνο για την μεταφορά αντικειμένων που χρειάζονται προσοχή.

7. Βρείτε καλή μεταφορική

Βέβαια, και το καλύτερο πακετάρισμα να έχετε κάνει, αν οι μεταφορείς δεν είναι επαγγελματίες και πρόθυμοι να παρέχουν ασφάλεια στα αντικείμενα σας, τότε όλη η προετοιμασία που έχετε κάνει μπορεί να πάει στράφι. Η προσεκτική μεταφορά είναι πολύ σημαντική, επομένως  είναι σημαντικό να κάντε σωστή επιλογή της μεταφορικής που θα αναλάβει την μετακόμιση σας.

Leave a Comment

Your email address will not be published.